tiistai 29. heinäkuuta 2008

Nyt sitten niistä siemenhelmistä...

... hieman tarkemmin. Siemenhelmet ovat siis lasia ja niitä ovat Japanilaiset (Miyuki ja Toho), Tsekkiläiset ja sitten on vielä Intialaiset, mutta viimeksi mainittu ovat enemmänkin askartelu käyttöön sopivia, johtuen helmien suuresta kokoerosta.

Itse käytän eniten juuri Japanilaisia siemenhelmiä, ne ovat erittäin tasakokoisia, niissä on suuri reikä ja muodoltaan ne ovat tynnyrimäisiä, jolloin ne sujahtavat mukavasti toistensa lomaan ja helmityön pinnasta tulee tasainen.
Tsekkiläiset siemenhelmet ovat muodoltaan donitsin mallisia.

Siemenhelmiin luetaan myös sylinterihelmet joita on sitten Miyuki Delicat, Toho Treasure ja Aiko, mutta kaikkia niitä kutsutaan yleisnimellä Delica. Varsinaisesti Delica on siis Miyukin brändi. Delicat ovat sylinterin mallisia pieniä helmiä, joilla erityisesti peyote-tekniikalla tehtävät helmityöt onnistuvat erityisen hyvin. Delicat ovat erittäin tasakokoisia ja -muotoisia.

Värikirjo siemenhelmissä on laaja, voisi sanoa että taivas on kattona ;), myös pitakäsittelyjä löytyy siemenhelmistä useita, on helmiäispintaisia, lysteri eli sateenkaari, matta, opaakki, kirkas.. lisäksi on vielä sisältä värjättyjä ja hopea sisuksellisia.

Vieläkö jaksat lukea? Pyrin esittämään asian helppotajuisesti, enkä siis ryhdy kirjoittamaan helmislangia enempää ;)

Helmien koot sitten, niin hassulta kuin se tuntuukin niin 10/o kokoinen helmi on suurempi kuin 15/o

Seuraavana taulukko jossa viitteelliset millimetri koot vastaaville numeroille


Ehkäpä tässä näin alkuun sinulle alustavaa tietoa siemenhelmistä. Toivottavasti ensikerralla voin jo esitellä jonkin korunkin, tekeillä on jotain :)

2 kommenttia:

Helmeilevä Helise kirjoitti...

Kuljen perässä.... :)

Raija kirjoitti...

Ihanaa Helise, ajattelin jo ettei kukaan siirry täänne ;)