torstai 4. syyskuuta 2008

Virkattu rannekoru - crochet bracelet

Törmäsin helmityötekniikkaan, joka meinasin selättää minut eikä toisinpäin. Ihmettelin pitkään mikä ihme on, etten pysty tekemään yksinkestaista tuubia, jos pystyn virkkaamaan pitsiliinankin.
Ohjeita on netti pullollaan, mutta vasta kun löysin Bead&Button-lehden videon ymmärsin tekniikan. Päästäksesi katsomaan tuon videon pitää sinun ensin kirjautua Bead&Buttonin käyttäjäksi, se on ilmainen eli sinne vain, sieltä löytyy kyllä sitten muutakin mukavaa.
Tajusin muuten senkin, että helmivirkkauksessa ensikertalaisen kannattaa tehdä virkkauksesta monivärinen, löytyy se edellisen kerroksen helmi helpommin.
Sitten siihen työn tulokseen. Pujotin helmivirkkaustuubin memorywireen, tällaisia rannekoruja olen nähnyt useita Ranskatarten blogeissa.
Materiaaleina 11/o kokoiset siemenhelmet, virkkauslanka, lasihelmet ja memorywire.
Kuvia nyt sitten vähän joka kantilta.
Olen kyllä tyytyväinen ensimmäiseeni, tai siis toiseen, se varsinainen ensimmäin harjoitelma syntyi normaali vahvuisella virkkauslangalla ja 8/0 siemenhelmillä.


***************************

My first crochet bracelet. It was initially difficult, but when I realised technique, it was easy.
I am proud of my first crocheted jewel.

8 kommenttia:

KoukkuHelmi kirjoitti...

Voi - tämä on upea! :-) Ja tuo memorywireen pujottaminen onkin hyvä idea - tekis heti mieli kokeilla...

Ja onnittelut tekniikan selättämisestä! Minulta joku tuossa kait kuukausi sitten kyseli tästä, enkä oikein sen enempää osannut neuvoa ilman kuvia. Saanko laittaa blogipostauksesi hänelle linkkinä, jos siitä olisi hänellekin apua?

PS. Ja muuten nuo siemenhelmityösi ovat käsittämättömän upeita. Minä totesin, että ei ole minun tekniikka, neula ei pysy kädessä niin hyvin...

leena kirjoitti...

Koukkuhelmi laittoi minulle linkin tänne sivuillesi. Hän oli huomannut minun olevan epätoivoinen kun helmivirkkaustuubi ei onnistu. Kävin katsomassa videon, eiköhän se nyt lähde. Taidan hankkia 8-kokooisia helmiä harjoittelua varten, niillähän sinäkin olit aloittanut.
Kiitos, hyvältä nyt tuntuu!

Tiina kirjoitti...

Onpas kaunis rannekoru! Olet oikea taituri värien sommittelussa!

Piia kirjoitti...

Wow mikä koru, ihanan värinen ja... en kyllä hahmota miten virkkuu toimii mutta mahtava, ja herkullisen värinen =)

Rhia kirjoitti...

Tekniikasta en tiedä mitään, mutta lopputulos on upea. Hyvät värit olet valinnut. Tässä on vanhanaikaista henkeä, mikä on tietenkin hyvä asia =)

Satu-Marja kirjoitti...

Hyvä kun et antanut periksi. Toisinaan tulee kyllä uskonpuute uutta tekniikka opetellessa, mutta riemu on kaksinverroin suurempi kun oivaltaa homman niksin ja saa valmista aikaan.
Tämä rannekoru on kyllä kertakaikkisen upea!!!!

Raija kirjoitti...

Kiitos kaikille, virkkuun opettelussa meinasi kyllä usko loppua kesken ja totta Satu-Marja on mahtava tunne kun huomaa että se onnistuu sittenkin :)

sari kirjoitti...

Olen näitä nähnyt mutta en hiffannut että ovat virkkaamalla tehtyjä. Näyttää tosi hyvältä. Tämä tekniikka menee suoraan "joskus opeteltavien" listalle.