... niinhän se aina on, innostut jostain niin kyllä jokin takkuaa. Niin kävi nytkin, minulla on ollut pitkään käytettynä ostettu Singer Futura.
Nyt sitten koneen puolaukseen on tullut vikaa, sitä sitten puolataan jos puolataan. Saattaa mennä pitkään ettei vikaa esiinny ja toisinaan joka puolauskerta on yhtä taistelua, vika on suorastaan mystinen. Samoin suoralla ompeleella kone vain yhtäkkiä lakkaa ompelemasta, katkaisee siis itse ommelvalitsimesta ompeleen pois päältä. Ja onhan koneessa sitten yksi toooodella iso vika, nimittäin se että minä olen tällaista peri suomalaista persjalkaista sukua ;), joten kaikki housut menevät aina lyhennykseen, niin muuten miehenkin. Ja kaikki jotka nyt ovat edes kerran koettaneet farkkuja lyhentää tietävät, että sitä kangasta on siinä sauman kohdalla parhaimmassa tapauksessa 12 kerrosta. Yskii siinä sitten ompelija sekä kone, muutenhan tuo menisi tuolla Singerillä mutta paininjalan väli käy suoraansanottuna liian ahtaaksi.
Nyt sitten olen katsellut uutta konetta, vaihtoehtoja on kolme:
Husqvarna Sapphire 830, joka nyt olisi lähinnä vastaava kuin tuo Singer, 'hieman' ehkä monipuolisempi. Muotoilultaankin lähinnä tuota Singeriä.
Pfaff expression 2.0, josta en sano yhtään mitään ennekuin olen tällaista päässyt testaamaan.
Kolmantena merkkinä harkinnan alla on Janome, jonka koneista en tiedä sen enempää, kuin että teollisuuskoneita valmistavat, mutta myöskin siis kotitarveompelijoille. Janomen koneita on kovasti kehuttu.
Janomen koneista seuraava ehkä olisi harkittava
Janome Jubilee 85, Janomen koneita pitäisi myös päästä testaamaan.
Ompelukoneella on minulla siis käyttöä ihan vaateompelusta omien ja lasten, verhojen lyhennykseen ja isännän haalareiden paikkaamiseen. Eli periaatteessa minulle ei ihan perus suora/ siksak kone riitä. Napinläpiautomatiikka pitää ehdottomasti olla ja mielellään yksivaiheinen, koneella pitää pystyä ompelemaan ohuita sekä paksuja kankaita. Ainahan on ekstraa jos koneessa on jokin koristeommel.
Enää tarvitseekin saada jotain hinta tietoa, sen tiedän että Husqvarnan kone maksaa tonnin tietämissä toisissapaikoissa pikkasen yli ja toisissa pikkasen alle. Pfaff taitaa olla samaa hintaluokkaa, mutta Janomen koneen hinnoista ei mitään hajua.
Husqvarnan sivuilla on todella hyvät esittelyt koneesta pienillä videonpätkillä. Pfaffin sivut ovat hieman sekavat. Janomen sivut ovat perinteistä tekstiä ja yksi kuva koneesta.
1 kommentti:
Uusiin koneisiin en ole juurikaan tutustunut kun olen pärjännyt omalla vanhalla kotikoneella ja teollisuuskoneella. Sen verran kuitenkin tiedän että kotikoneissa on lähes kaikissa se ongelma että farkkujen paksu kangas on niille vähän liikaa, niin paininjalan välin kuin koneen tehonkin kannalta. Itse olen tykästynyt Pfaffeihin, eivät ole ihan sieltä edullisemmasta päästä, mutta olen kokenut ne luotettaviksi, sekä saumurini että teollisuuskoneeni ovat Pfaffin ja jahka vanhasta Evastani aika jättää niin hankin sen tilalle kotikoneeksikin Pfaffin.
Parhaiten koneita pääsee vertailemaan kun ottaa mukaan erivahvuisia kankaita ja kokeilee ommella niihin erilaisia saumoja ja napinläpiä.
Janome on nimenä tuttu mutta koneita en ole koskaan kokeillut. Nettisivuilta en teollisuuskoneita löytänyt eli näkisin että tuotevalikoimaan kuuluvat vain kotikoneet ja ns. puoli-ammattilais-koneet jotka ovat muuten kuin kotikoneet mutta tehty vähän kovempaa käyttöä kestäviksi. En ole pitänyt Janomea mitenään erityisen hyvälaatuisena merkkinä, mutta tämä käsitys on puhtaasti mutua, ei siis pohjaudu mihinkään todellisiin käyttökokemuksiin.
Lähetä kommentti