tiistai 4. elokuuta 2009

Etsintä etenee

Kävin tänään katsastamassa ompelukoneita ja pari askelta pääsin eteenpäin. Erään vanhan herrasmiehen kanssa keskusteltuani sain ainakin sen tiedon, että elektronista tai tietokoneohjattua konetta minun ei kannata ostaa. Eli edellisen postauksen koneet saan unohtaa. Vanha ompelukonemyyjä ja huoltaja mainitsi keskustelumme lomassa, ettei elektronisella koneella tee yhtään mitään paksuja kankaita neuloessa. Kyllähän hän pyynnöstä esitteli niitä 'hienojakin' koneita. Mutta kuten sanottu, siirryimme katselemaan ja kokeilemaan mekaanisia koneita.
Mekaaniset koneet kyllä hurauttivat upeasti 12 kertaista farkkukangasta, mutta kaikkein upeimmin homman kyllä hoiti Pfaff select 3.0......kiitos siitä taitaa mennä Pfaffissa olevalle yläsyöttäjälle. Kangas suorastaa käveli itse neulan alle ja paksussa farkkusaumassakaan kone ei nikotellut ei mennessä eikä tullessa, taidan olla rakastunut. Nyt vielä pitää sulatella koneen hintaa, 540€ ei ole mikään pikkuraha minulle jolla alkaa pian työttömyyskausi. Mutta jos tuo Singeri nyt sanoo lopullisesti sopimuksen irti, niin milläs rahalla sitten myöhemmin sen koneen ostan??
Samainen konemyyjä kehui kyllä vanhoja Singereitä ja sanoi kyllä korjaavansa koneeni, mutta epäili sen vain olevan tekohengitystä, yhden kortin jälkeen pitää kohta vaihtaa toinen ja taas kohta joku muu.

Husqvarnaakin kävin kokeilemassa,


Husqvarna Emerald 116. Ommelvalitsimet vain olivat mielestäni hankalat, tuollaiset pyöritettävät kiekot, olen ilmeisesti niin tottunut painettaviin nappeihin ;) ja muutenkin Pfaff tuntui jämäkämmältä koneelta ja oli muuten hiljaisempi. Taidan olla päätökseni tehnyt :D vaikkakin Husqvarna olisi edullisempi.

Siispä mietintää, mietintää....

1 kommentti:

Kari Lappalainen kirjoitti...

Moi!

Mistä sai select 3.0 noin halvalla? Halvin tarjous jonka olen samanlaisesta saanut on 589€. Vastaisitko sähköpostilla kari[at]purppura.net
Kiitos!