perjantai 24. huhtikuuta 2009

Blogini hiljenee

Minulla alkaa maanantaina neljän kuukauden työrupeama ja blogini hiljenee siksi aikaa. Tuskimpa koruille jää paljonkaan aikaa kahdeksan tunnin työpäivän ja tunnin työmatkojen jälkeen, lapsiakin pitäisi varmaan jossain välissä huomioida ;) Toivottelen kaikille lukijoilleni ihanaa kevättä ja alkavaa kesää. Palailen elokuussa helmien pariin, jos nyt pystyn näppini helmistä irti pitämään 8)

*********************
I will start on Monday for four months working period and my blog will silence for the time. Hardly I have time for beads after eighthour working day, after all I have three children, who will require some time after working ;) . I wish to all my readers lovely spring and summer. I will be back at August. See you then!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Mylene Farmer-kaulakoru

Helmetti-foorumilla virisi keskustelu kerran, kun Tanssii Tähtien-kisassa Maria Lundilla oli tällainen koru kaulassa.

Kuva mtv3

Kyselimme ja ihmettelimme toisiltamme josko joku tietäisi miten koru on tehty. Aivan sattumalta selailin Svetlana Eltsovan blogia ja sieltähän tämä koru löytyi tai paremminkin linkki korun kehittäjän Sarah Melynen sivuille ja myöskin ohjeen tynkää. Lopullisen oikean ohjeen löysin Histoire De Perles-foorumilta.
Silloinkos minun kynteni alkoivat syyhyämään, harmillisesti vain jouduin malttamaan miltei kolme viikkoa, kun Suomesta ei löytynyt tarvittavia helmiä.


Korussa on helmiä kaikkiaan yli tuhat, pelkästään 3mm, 4mm ja 5mm fasettilasihelmiä 800kpl + siihen vielä siemenhelmet, oliivinmalliset- ja pisaranmalliset fasettihelmet. Urakkaan vierähti muutama ilta ja aina päivästä vapaahetkiä. Koru on kyllä luonnossa rutkasti upeampi kuin kuvissa.


Kaulakuvan kuvaamisessa meinasivat loppua kädet kesken.

***************
Collier Mylene Farmer, I found this collier from Sarah Melynes blog. Tutorial I found from Histoire De Perles- forum.

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Olen saanut palkintoja, I received awards




Kiitos Squash! En nyt jatka näitä kenellekään eteenpäin, koska monella teistä on meemikielto. Jos haluat palkinnot, olet vapaa ne ottamaan!

********************
Thank you Squash for these awards!

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Lukkoja siemenhelmistä

Olenhan minä näitä ennenkin tehnyt, mutta yleensä siis niin päin, että ensin on valmistunut koru ja sitten siihen on tarvittu lukko. No nyt teinkin lukkoja ensin, kaiketi nämäkin jossain välissä paikkansa jostain korusta löytävät, nämä vain ovat niin nättejä, että taitavat käydä korusta jo yksinään.
Lukkojen halkaisija on 30mm, materiaalina tietysti delicat, 11/o siemenhelmet, särmikkäät tsekkiläiset ja magatama-helmet.

Valkoisia siemenhelmiä, liloja delicoita ja valkeita magatama-helmiä, lisäksi särmikkäät helmet tuossa vastakappaleessa.

Tässä lukossa on lisukkeena pienet balinkukat. Muutenkin värit ovat kääntyneet toisinpäin kuin ylemmässä lukossa.

Kuparisisuksellisia delicoita ja samanlaisia siemenhelmiä ja mustia siemenhelmiä, sekä magatama-helmiä.


Vielä kaikki sulassa sovussa.

********************
I made some toggles . If you want know more, there is google translator in sidebar, right after my profile!